Najukusniji hljeb: Indijsko pecivo koje ćete voljeti

po Senan Dervisevic

Indijska hrana poznata je u svijetu po svojim pikantnim jelima, a njihov hljeb je možda i najvoljeniji dio njihovog obroka. Hljeb liči na somun, ali je daleko mekši, i u ukusniji.

Sastojci: 280g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 mala kašika soli, 50g jogurta, 170ml mlake vode, ulje za premazivanje 


Priprema:

Od svih sastojaka umijesiti tijesto, ostaviti jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Tijesto izručiti na malo brašna, podijeliti na 6 jednakih djelova, praviti veličine manjeg tanjira, premazivati ih uljem sa obje strane i pržiti u tavi (ne stavljajte ulje u tavu) po jedan minut obje strane.

Kada je hljeb gotov, poslužite ga uz jelo koje ima sos, ili napravite neki sos koji volite da možete da umačete.