Sastojci: 

 

2 šoljice lješnika,

1/3 šoljice meda,

1/4 šoljice kakaa,

1 kašika kokosovog ulja,

1 kašičica ekstrakta vanile,

1/8 kašičice himalajske soli.

 

Priprema: 

 

  1. Zagrijte rernu na 190 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite lješnike. Pecite ih u rerni 12-15 minuta.

 

  1. Potom prebacite tople lješnike u posudu sa poklopcem pa protresite kako biste im uklonili ljusku. Očišćene lješnike ubacite u multipraktik te, dodajući otopljeno kokosovo ulje, blendirajte oko 5 minuta.

 

  1. Lješnicima dodajte med, kakao, ekstrakt vanile i so. Ponovo malo blendirajte kako bi se sastojci povezali. Prebacite u teglu sa poklopcem i čuvajte u frižideru.