Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Namirnice koje možete čuvati u posudicama za led

po Vasa kuharica 13/12/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

SVJEŽE ZAČINSKO BILJE

Miris i blagodati svježeg začinskog bilja, poput ruzmarina, bosiljka, majčine dušice, peršuna i origana, možete očuvati na način da ih zamrznete u posudicama za led.

Priprema:

Nasjeckajte bilje i stavite u otvore posudice te prelijte s maslinovim uljem i zamznite. Na ovaj način bilje će ostati svježe tokom cijele godine, a vama prilikom pripreme jela uštedjeti vrijeme jer je zamrznutu kockicu dovoljno ubaciti u jelo prilikom kuhanja.

Kockice sa sezonskim voćem odličan su dodatak sladoledu, pudingu ili osvježavajućim napicima poput koktela, limunade ili vitaminske vode.

PESTO

Omiljeni pesto dodatak je jelu koji je uvijek poželjno imati u kući, ali onaj domaći nema dug vijek trajanja, zbog čega je ideja o zamrzavanju idealna.

Priprema:

Ostake pesta jednostavno kašikom prebacite u posudice za led koje ste prethodno premazali maslinovim uljem i zamrznite. Ovaj način uštedjet će vam vrijeme prilikom pripreme jela, jer dok se tjestenina skuha, kockice se odmrze, nakon čega ih je dovoljno umiješati u sos.

ČOKOLADA

Poželjna je u svakom obliku, a u zamrznutom je posebno zahvalna, kada želite ljetni napitak zasladiti s nečim posebnim.

Priprema:

Čokoladu sa što većim postotkom kakaa rastopite na pari i dodajte slatko vrhnje ( na 100 g čokolade stavite 100 ml slatkog vrhnja). Kada se ohladi, smjesu prelijte u posudice za led i stavite u zamrzivač. Kockicu možete dodati u mlijeko ili u sladoled.

PARADAJZ

Omiljeni ljetni sos možete napraviti u većoj količini i ostatak pospremiti u posudice za led.

Priprema:

Paradajz skuhajte u kipućoj vodi i ogulite mu kožu te izmiksajte u blenderu, dodajte malo šećera, soli i po želji bosiljak. Kratko prokuhajate i ohladite te prelijte u posudice za led. U dinstano povrće ubacite nekoliko kockica sosa ili ih dodajte u tjesteninu.

LedNamirnicepesto

Preporučujemo

Napravite savršen umak od karamele za 90 sekundi

10/05/2022

Savjeti iz nutricionizma: 20 namirnica najbogatijih vlaknima

05/05/2022

Tradicionalni ili moderni meni: Koje jelo se najviše...

05/05/2022

Ramazanski bajram: Sofra ima veliko značenje i nije...

02/05/2022

Kako kombinirati tjestetninu sa sosevima

01/04/2022

Šta treba jesti za sehur, a šta za...

01/04/2022

Hrskavi i tanki pomfrit

29/03/2022

Otopite pravilno mozzarellu 

28/03/2022

Savršeno grilano povrće

15/03/2022

Četiri najpopularnije vrste hljeba

04/03/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh