Sastojci:
So, 60 g maslaca,
130 g brašna,
3 jaja,
16 kuglica sladoleda od vanilije (oko 600 ml),
500 ml vrhnja za šlag,
100 g čokolade za kuhanje (po želji).
Priprema:
- Zagrijte rernu na 220 stepeni. Zakuhajte 200 ml vode, prstohvat soli te kockice maslaca. Dodajte brašno.
- Na laganoj vatri miješajte kuhačom da se na dnu lonca stvori okruglica i bijeli sloj. Potom stavite tijesto u posudu. Umiješajte jedno po jedno jaje.
- Istisnite 16 hrpica na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta (nemojte otvarati vrata rerne!).
- Potom prerežite tijesto i ostavite da se ohladi. Mikserom tucite šlag dok ne dobijete gustu smjesu.
- Profiterole punite sladoledom od vanilije i šlagom, a po želji prelijte još s vanjske strane čokoladom koju ste otopili s malo mlijeka.