Napravite domaće: Profiteroli sa sladoledom od vanilije i šlagom

po Vaša Kuharica

Sastojci:

So, 60 g maslaca,

130 g brašna,

3 jaja,

16 kuglica sladoleda od vanilije (oko 600 ml),

500 ml vrhnja za šlag,

100 g čokolade za kuhanje (po želji).

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 220 stepeni. Zakuhajte 200 ml vode, prstohvat soli te kockice maslaca. Dodajte brašno.
  2. Na laganoj vatri miješajte kuhačom da se na dnu lonca stvori okruglica i bijeli sloj. Potom stavite tijesto u posudu. Umiješajte jedno po jedno jaje.
  3. Istisnite 16 hrpica na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta (nemojte otvarati vrata rerne!).
  4. Potom prerežite tijesto i ostavite da se ohladi. Mikserom tucite šlag dok ne dobijete gustu smjesu.
  5. Profiterole punite sladoledom od vanilije i šlagom, a po želji prelijte još s vanjske strane čokoladom koju ste otopili s malo mlijeka.

 

Preporučujemo