Sastojci:

550 g brašna,

300 ml jogurta,

1 kašičica šećera,

1 kašičica soli,

1 kašičica sode bikarbone,

1 kašičicaa praška za pecivo,

ulje za prženje.

Priprema: 

  1. Pomiješajte jogurt, šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Potom polako dodajte brašno, zamijesite mekše tijesto pa ga stavite u vrećicu i u frižider na 10 minuta.
  2. Izvadite ga sa hlađenja, premijesite pa oblikujte u valjak i izrežite na sedam podjednakih komada. Svaki komad premijesite i od njega napravite 7 loptica.
  3. Loptice stavite sa strane neka stoje pet minuta pa ih razvaljajte u krug veličine tanjira i pržite u vrućem ulju na srednje jakoj temperaturi.
  4. Moraju biti rumene s obje strane, tada su gotove. Ispečene lepine slažite na papirnati ubrus kako bi se uklonio višak masnoće.