Sastojci:
1 crvena paprika,
1 glavica luka,
2 kašike ulja,
500 g kiselog kupusa kuhanog i dobro ocijeđenog,
4 pileće šnicle,
so,
biber po ukusu,
8 tankih kriški suhog mesa,
4 zrna smreke,
2 lista lovora,
100 g oraha.
Priprema:
1. Papriku isjeći na rezanca, a luk na kockice pa ih popržiti na ulju, dodati kupus, promiješati i dinstati pet minuta.
2. Šnicle posoliti i pobiberiti i na svaku staviti po dvije kašike kupusa, uviti u rolnu pa svaku uviti u suho meso i učvrstiti čačkalicom.
3. Ulje zagrijati pa rolne popržiti sa svih strana.
4. U vatrostalnu posudu staviti ostali kupus, po njemu poredati rolne od mesa, dodati smreku, lovor i isjeckane orahe, pa u zagrijanoj rerni na 170 stepeni peći 45 minuta. Servirati s kuhanim krompirom.