Napravite pileće rolnice

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 crvena paprika,

1 glavica luka,

2 kašike ulja,

500 g kiselog kupusa kuhanog i dobro ocijeđenog,

4 pileće šnicle,

so,

biber po ukusu,

8 tankih kriški suhog mesa,

4 zrna smreke,

2 lista lovora,

100 g oraha.

Priprema:

1. Papriku isjeći na rezanca, a luk na kockice pa ih popržiti na ulju, dodati kupus, promiješati i dinstati pet minuta.
2. Šnicle posoliti i pobiberiti i na svaku staviti po dvije kašike kupusa, uviti u rolnu pa svaku uviti u suho meso i učvrstiti čačkalicom.
3. Ulje zagrijati pa rolne popržiti sa svih strana.
4. U vatrostalnu posudu staviti ostali kupus, po njemu poredati rolne od mesa, dodati smreku, lovor i isjeckane orahe, pa u zagrijanoj rerni na 170 stepeni peći 45 minuta. Servirati s kuhanim krompirom.

Preporučujemo