Sastojci:

6-8 jaja,

200 g riccotte,

100 g rendanog parmezana,

1/4 kašičice tabasco sosa,

2 kašike vrhnja za kuhanje,

1 kašičica soli,

1/4 kašičice bibera,

750 ml rendanih tikvica,

4-5 paradajza,

4 kriške starijeg hljeba izrezanog na kockice,

maslinovo ulje.

Priprema:

1. U većoj posudi umutite jaja s riccottom sirom dok ne dobijete glatku smjesu pa dodajte rendani parmezan i ljuti sos, vrhnje, so i biber. Isjeckajte paradajz na sitnije komade pa dobro iscijedite tečnost.

2. Smjesi od jaja dodajte bosiljak, ocijeđeni paradajz i narendanu tikvicu. Nakvasite hljeb s malo vode pa ga ocijedite pomoću kuhinjskog papira i dodajte smjesi. Sve dobro promiješajte da se sjedini.

3. Vatrostalnu zdjelu podmažite maslinovim uljem. Sipajte pripremljenu smjesu pa pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.