Sastojci:
6-8 jaja,
200 g riccotte,
100 g rendanog parmezana,
1/4 kašičice tabasco sosa,
2 kašike vrhnja za kuhanje,
1 kašičica soli,
1/4 kašičice bibera,
750 ml rendanih tikvica,
4-5 paradajza,
4 kriške starijeg hljeba izrezanog na kockice,
maslinovo ulje.
Priprema:
1. U većoj posudi umutite jaja s riccottom sirom dok ne dobijete glatku smjesu pa dodajte rendani parmezan i ljuti sos, vrhnje, so i biber. Isjeckajte paradajz na sitnije komade pa dobro iscijedite tečnost.
2. Smjesi od jaja dodajte bosiljak, ocijeđeni paradajz i narendanu tikvicu. Nakvasite hljeb s malo vode pa ga ocijedite pomoću kuhinjskog papira i dodajte smjesi. Sve dobro promiješajte da se sjedini.
3. Vatrostalnu zdjelu podmažite maslinovim uljem. Sipajte pripremljenu smjesu pa pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.