Sastojci:

3 jaja,

150 g šećera,

200 g kesten pirea,

150 g mljevenih orašastih plodova po želji,

100 g maslaca,

prstohvat soli,

pola praška za pecivo,

1 kašičica arome vanilije,

slatko vrhnje za šlag za ukrašavanje.

Priprema:

1. Kesten pire odmrznite, a pećnicu upalite na 180 stepeni C i ostavite da se grije.
2. Kalupno dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite.
3. Žumanjke odvojite od bjelanjaka.
4. Izmiksajte zajedno žumanjke i šećer dok ne pobijele, nekoliko minuta. Dodajte im kesten pire, mljevene orašaste plodove i maslac. Izmiksajte da se spoji.
5. U posebnoj posudi istucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg.
6. Istučene bjelanjke lagano i nježno špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.
7. Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 50 minuta.
8. Ohlađenu tortu ukrasite po želji.