Sastojci:
3 jaja,
150 g šećera,
200 g kesten pirea,
150 g mljevenih orašastih plodova po želji,
100 g maslaca,
prstohvat soli,
pola praška za pecivo,
1 kašičica arome vanilije,
slatko vrhnje za šlag za ukrašavanje.
Priprema:
1. Kesten pire odmrznite, a pećnicu upalite na 180 stepeni C i ostavite da se grije.
2. Kalupno dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite.
3. Žumanjke odvojite od bjelanjaka.
4. Izmiksajte zajedno žumanjke i šećer dok ne pobijele, nekoliko minuta. Dodajte im kesten pire, mljevene orašaste plodove i maslac. Izmiksajte da se spoji.
5. U posebnoj posudi istucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg.
6. Istučene bjelanjke lagano i nježno špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.
7. Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 50 minuta.
8. Ohlađenu tortu ukrasite po želji.