Sastojci:

Za tijesto:

220 g maslaca,

85 g šećera u prahu,

1 kašičica ekstrakta vanilije,

250 g brašna,

prstohvat soli.

Za karamel:

450 g karamel bombona prema želji,

2 kašike mlijeka ili vrhnja,

prstohvat soli.

Čokoladni dio:

240 g mliječne čokolade.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijte rernu na 150 stepeni. Mikserom ili rukama sjedinite maslac i šećer dok ne postane svijetlo. Dodajte jaje i mutite dok se ne poveže.

 

  1. Dodajte brašno i so, muteći da se sve sjedini. Stavite tijesto u frižider. Razvaljajte i pecite oko 20 minuta.

 

  1. Karamel, mlijeko i so rastopite, prelijte po tijestu i stavite u zamrzivač da se stisne prije umakanja u čokoladu. Izrežite čokoladice i umačite u čokoladnu glazuru.