Napravite sami gurmanska biftek

po Vasa kuharica

Sastojci:

250 g ajsberg salate,

glavica zelene salate puterice,

svježi krastavac,

300 g bifteka,

maslinovo ulje,

nekoliko kriški starog hljeba,

30 g parmezana.

Preljev:

Pola kašičice senfa,

pola kašičice meda,

2 kašike balzamiko sirćeta,

2 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

1. Biftek kratko propržite na najjačoj vatri i isijecite na tanke trakice. Kriške starog hljeba isijecite na kockice i zapecite u rerni.

2. U zdjeli pomiješajte med, senf, sirće balzamiko i maslinovo ulje. Na dno zdjele stavite opranu salatu, prelijte je polovinom preljeva, poredajte biftek, a preko njega kockice hljeba, krastavac isječen na kolutove, ostatak preljeva i narendan parmezan.

Preporučujemo