Sastojci:

160 g maslaca,

160 g šećera,

1 vanilin šećer,

3 jaja,

160 g brašna,

1 prašak za pecivo,

malo kore i soka od limuna,

250 ml slatkog vrhnja,

pekmez od jagoda ili malina,

šećer u prahu za posipanje.

Priprema:

1. Umutiti maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati izrendanu koru limuna i sok od limuna.
2. Viljuškom blago umutiti jaja pa ih dodati umućenom margarinu i mutiti dok se sve ne sjedini.
3. Prosijati zajedno brašno s praškom za pecivo i umiješati u smjesu. Smjesu podijeliti na dva dijela i peći dvije kore u okruglom kalupu prečnika 20 cm na 180 stepeni oko 30 minuta.
4. Dok se kore hlade umutiti slatko vrhnje.
5. Koru premazati pekmezom, na njega staviti vrhnje, pa poklopiti drugom korom i ukrasiti šećerom u prahu.