Sastojci:
1 pakovanje jufki,
500 g pilećih fileta,
1 konzerva graha,
1 konzerva mješavine graška i kukuruza,
1 bijeli luk,
1 senf,
1 parmezan,
sir,
so,
chilli,
ruzmarin,
peršun.
Priprema:
1.Isjeckati bijeli luk, isjediti vodu iz kozerve graha i konzerve mješavine kukuruza i graška. Sve zajedno izmješati. Prije toga pileće filete isjeckati na komadiće i marinirati po želji i ostaviti marinirano oko sat vremena.
Propržiti piletinu i slagati u jufke (malo podmazane senfom) piletinu i mješavinu graška, graha i kukuruza.
2.Iskoristiti svu jufku i sastojke i poredati u tepsiju za pečenje. Kada lijepo porumeni, izvadite pitu, premazite je senfom i pospite izrendani parmezan i malo peršuna(suhog) i vratite još 2-3 minute da se istopi.
3.Nakon toga samo jos premazite pitu sa maslacem da bude fina i mekana.