Sastojci:

500 g pilećih prsa,

1 glavica crvenog luka,

1 korijen celera,

2 mrkve,

2 lovorova lista,

1 krompir,

peršun,

2 manje kašike brašna,

so,

biber,

ulje.

 

Priprema:

 

  1. Luk sitno isjeckati, a mrkvu, krompir i korijen celera izrezati na kockice. Piletinu izrezati na manje komade.

 

  1. U posudu za kuhanje nasuti 2 l vode. U vodu dodati isječeno meso, luk, mrkvu, celer, lovorov list, biber i so po želji te malo ulja. Sve izmiješati i kuhati tridesetak minuta na umjerenoj temperaturi.

 

  1. U tavi na zagrijanom ulju propržiti brašno pa, kad dobije zlatnu boju, dodati u čorbu i promiješati. Sitno isjeckan peršun također umiješati u čorbu, kuhati još 5-6 minuta pa čorbu poslužiti toplu.