Napravite sami pizzu mexicanu

po Vasa kuharica

Sastojci:

Za tijesto:

500 g brašna,

pola male šoljice ulja,

1 kesica kvasca,

malo soli,

mlake vode po potrebi.

Za paradajz sos:

ljuti kečap,

čili,

origano,

malo soli.

Za fil:

300 g mozzarella sira,

150 g pileće šunke na listiće,

150 g ljute kobasice,

nekoliko malih zelenih feferona.

Priprema: 

1. Sve sastojke za tijesto pomiješajte, dodajte vode po potrebi tako da dobijete tijesto kao za hljeb. Razvucite ga oklagijom i smjestite u podmazan pleh za pizzu.
2. Za paradajz sos pomiješajte sve potrebne sastojke i premažite tijesto. Potom naribajte sir i pospite ga odmah preko paradajz sosa, te preko njega poredajte pileću šunku, kolutove ljute kobasice i na kraju ukrasite feferonima.
3. Pizzu pecite u maksimalno zagrijanoj pećnici.

Preporučujemo