Sastojci:

220 g glatkog brašna,

50 g šećera,

4 kašičice praška za pecivo,

prstohvat soli,

5 kašika maslaca,

120 ml mlijeka,

50 ml kiselog vrhnja,

50 g grožđica,

1 jaje,

1 kašika mlijeka.

Priprema:

1. Zagrijati rernu na 200 stepeni. Pomiješati brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Ubaciti maslac i miksati sve dok ne dobijete grudičastu smjesu.
2. U maloj posudici pomiješati mlijeko s vrhnjem i grožđicama. Pomiješati obje smjese i staviti u frižider na pola sata. Izvaditi iz hladnjaka i izrezati oblike po želji.
3. Pomiješati žumanjak sa kašikom mlijeka i premazati scones. Peći ih otprilike 15 minuta, sve dok se ne dignu i ne poprime zlatnu boju. Pričekati da se malo ohlade prije posluživanja.