Sastojci:
220 g glatkog brašna,
50 g šećera,
4 kašičice praška za pecivo,
prstohvat soli,
5 kašika maslaca,
120 ml mlijeka,
50 ml kiselog vrhnja,
50 g grožđica,
1 jaje,
1 kašika mlijeka.
Priprema:
1. Zagrijati rernu na 200 stepeni. Pomiješati brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Ubaciti maslac i miksati sve dok ne dobijete grudičastu smjesu.
2. U maloj posudici pomiješati mlijeko s vrhnjem i grožđicama. Pomiješati obje smjese i staviti u frižider na pola sata. Izvaditi iz hladnjaka i izrezati oblike po želji.
3. Pomiješati žumanjak sa kašikom mlijeka i premazati scones. Peći ih otprilike 15 minuta, sve dok se ne dignu i ne poprime zlatnu boju. Pričekati da se malo ohlade prije posluživanja.