Sastojci:

500 g brašna,

250 ml mlijeka,

malo soli,

20 g kvasca,

100 g šećera,

20 g vanilin šećera,

50 g suhog grožđa,

50 g suhih kajsija,

50 g suhih šljiva,

50 g suhih smokava,

100 g margarina,

šećer u prahu za posipanje.

Priprema:

1. Voće sitno isjeckati i pomiješati. Rastopiti kvasac s mlijekom, šećerom i malo brašna. Posebno pomiješati brašno, so, ulje i vanilin šećer, a zatim dodati razmućeni kvasac i dobro umijesiti tijesto. Ostaviti ga da naraste duplo, a zatim podijeliti na četiri dijela.
2. Svaki komad tijesta razvući, premazati omekšalim margarinom, posuti isjeckanim voćem i umotati u rolat.
3. Rolate potom oblikovati u pletenice, vekne ili oblike po želji i peći sat na 180 stepeni. Pečeni voćni hljeb posuti šećerom u prahu.