Sastojci:

2 jaja,

1 čaša mlijeka,

1 čaša šećera,

1/2 čaše ulja,

2 kašike griza,

2 čaše brašna,

1 kesice praška za pecivo,

2 kruške.

Za bazu:

3 bjelanceta,

100 g šećera.

Priprema:

1. U posudu stavite jaja, šećer, ulje i jogurt i sve zajedno umutite mikserom. Zatim dodajte griz, brašno i pecivo pa ponovo sve umutite. Smjesu sipati u okruglu posudu prekrivenu pek papirom, preko poredajte kruške isjeckane na tanke šnite pa stavite da se peče u predhodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
2. Za to vrijeme umutiti bjelanca i šećer, razmazati po pečenom kolaču i kratko zapeći na istoj temperaturi da vrhovi dobiju finu boju, oko 5 do 10 minuta, zatim isključiti rernu i ostaviti još 5 minuta.
3. Ispečen kolač izvadite iz rerne, ohladite i poslužite.