Sastojci:
2 jaja,
1 čaša mlijeka,
1 čaša šećera,
1/2 čaše ulja,
2 kašike griza,
2 čaše brašna,
1 kesice praška za pecivo,
2 kruške.
Za bazu:
3 bjelanceta,
100 g šećera.
Priprema:
1. U posudu stavite jaja, šećer, ulje i jogurt i sve zajedno umutite mikserom. Zatim dodajte griz, brašno i pecivo pa ponovo sve umutite. Smjesu sipati u okruglu posudu prekrivenu pek papirom, preko poredajte kruške isjeckane na tanke šnite pa stavite da se peče u predhodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
2. Za to vrijeme umutiti bjelanca i šećer, razmazati po pečenom kolaču i kratko zapeći na istoj temperaturi da vrhovi dobiju finu boju, oko 5 do 10 minuta, zatim isključiti rernu i ostaviti još 5 minuta.
3. Ispečen kolač izvadite iz rerne, ohladite i poslužite.