Tijesto:
250 g brašna,
20 g kvasca,
malo mlijeka,
kašičica šećera,
malo soli,
30 ml ulja.
Fil:
3 kašike ulja,
300 g paradajza,
100 g mocarele,
2 fileta inćuna,
so, biber,
bosiljak,
majčina dušica.
Priprema:
- Brašno staviti u posudu i u sredini napraviti rupu.
- Zdrobljeni kvasac umijesiti s malo mlakog mlijeka, šećera i brašna i ostaviti 30 minuta da se diže.
- Zatim ga s brašnom i ostalim sastojcima umijesiti u glatko tijesto i pustiti da se ponovo digne.
- Staviti tijesto u nauljeni pleh pa ga nauljenim rukama raširiti i prekriti filom.
- Tijesto prekriti kolutovima paradajza, začiniti, a odozgo rasporediti kriške sira i inćune. Preliti uljem i peći 22 minute na 200 stepeni.