Sastojci:
1 šolja bijele riže dugog zrna,
2 jaja,
1/2 šolje kukuruznog škroba,
500 g pilećih prsa bez kostiju i kože (2 veća),
3 kašike ulja,
1 kašika maslinovog ulja,
250 g prokulica,
komadić đumbira,
2 čehna bijelog luka,
3 kašike soja sosa,
3 kašike rižinog sirćeta,
3/4 šolje vode,
2 kašike smeđeg šećera,
1 crvena čili papričica,
1 kašičica susamovog ulja,
2 manja mlada luka,
2 kašike nasjeckanog poprženog kikirikija.
Priprema:
1. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme u posudi umutite jaja s malo soli pa im dodajte kukuruzni škrob i dobro promiješajte.
2. U smjesu namačite piletinu (da bude svaki komadić potpuno prekriven). Na tavi i suncokretovom ulju popržite piletinu dok ne postane zlatne boje – pazite da vam se ne slijepi već da svaki komadić bude zaseban.
3. U drugoj tavi na maslinovom ulju popržite prokulice, đumbir i bijeli luk. Pržite oko 3 minute dok malo ne omekšaju. U šolji dobro izmiješajte soja sos, sirće, šećer i vodu i dodajte to u tavu gdje su prokulice. Dinstajte povrće dok se tekućina ne ispari i zgusne.
4. Zatim u tavu dodajte i piletinu te čili papričicu i miješajte na vatri još jednu minuti. Na kraju dodajte sezamovo ulje i mladi luk. Poslužite na riži i pospite prženim kikirikijem.