Sastojci: 500 g mljevenog mesa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 luk, 4 čehna bijelog luka, 1 konzerva pelata, kašičica šećera, 200 g cannellona
Za umak: 50 g maslaca, 500 ml mlijeka, 140 g mekog sira po želji, 140 g parmezana
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Zagrijte maslinovo ulje i na njemu lagano prodinstajte nasjeckani luk i bijeli luk. Dodajte mljeveno meso i sve posolite i pobiberite. Neka meso poprimi lijepu smeđu boju pa mu dodajte pelate i šećer. Sve dinstajte oko 15 minuta dok se većina tekućine ne izgubi.
2. Napunite cannellone smjesom i poredajte ih u namašćeni pleh. Za umak rastopite maslac i na njega dodajte mlijeko. U mlijeku rastopite sir poput gaude i dobro posolite i pobiberite. Prelijte cannellone i pospite ih parmezanom. Pecite na 200 stepeni 40 minuta.