Naš prijedlog: Domaća kukuruza

po Vasa kuharica

Sastojci:

150 g kukuruznog brašna,

120 g običnog brašna,

2 kašičice praška za pecivo,

1 kašičica soli,

1 jaje,

225 ml mlijeka (sobne temperature),

140 g kukuruza šećerca.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Plitki pleh za pečenje namažite puterom i pospite brašnom. U zdjeli izmiješajte kukuruzno i obično brašno, prašak za pecivo i so. Ubacite jaje u mlijeko, pa viljuškom dobro umutite, dodajte u brašno i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu, ali ne pretjerujte s miješanjem da hljeb ne bude tvrd.

2. Dodajte kukuruz šećerac, pa sve prebacite u pripremljen pleh i pecite 20 minuta, dok kukuruza ne bude čvrsta. Izvadite iz pleha i isijecite na veće komade.

Preporučujemo