Naš prijedlog: Kineska piletina

po Vasa kuharica

Sastojci:

400-500 g piletine,

2 male ili 1 velika svježa paprika,

300-400 g kupusa,

manja tikvica,

gljive po želji,

šaka-dvije kikirikija.

Za sos:

šolja vode,

5 kašika soja sosa,

supena kašika gustina,

3-4 čehna bijelog luka,

kašičica izrendanog đumbira,

2 kašike rižinog vina.

Priprema:

1. Sve sastojke nasjeckajte na kockice.
2. Pripremite sos tako što ćete sjediniti vodu, soja sos, izgnječen bijeli luk, đumbir i bijelo vino, a na kraju i gustin.
3. U dubljoj tavi na malo ulja propržite meso i kikiriki pa dodajte tvrđe povrće i pržite još 2-3 minute. Zatim dodajte i ostalo povrće i sve zajedno pržite još 2-3 minute.
4. Na kraju u tavu sipajte sos i sve dobro promiješajte. Ostavite još minutu-dvije na ringli.

Preporučujemo