Sastojci:
400-500 g piletine,
2 male ili 1 velika svježa paprika,
300-400 g kupusa,
manja tikvica,
gljive po želji,
šaka-dvije kikirikija.
Za sos:
šolja vode,
5 kašika soja sosa,
supena kašika gustina,
3-4 čehna bijelog luka,
kašičica izrendanog đumbira,
2 kašike rižinog vina.
Priprema:
1. Sve sastojke nasjeckajte na kockice.
2. Pripremite sos tako što ćete sjediniti vodu, soja sos, izgnječen bijeli luk, đumbir i bijelo vino, a na kraju i gustin.
3. U dubljoj tavi na malo ulja propržite meso i kikiriki pa dodajte tvrđe povrće i pržite još 2-3 minute. Zatim dodajte i ostalo povrće i sve zajedno pržite još 2-3 minute.
4. Na kraju u tavu sipajte sos i sve dobro promiješajte. Ostavite još minutu-dvije na ringli.