Sastojci: 2 tikvice, 4 kašike maslinovog ulja, 200 g svježeg kozijeg sira, 750 g paradajza, po 2 grančice bosiljka, timijana i origana, 3 kašike bijelog balzamičnog sirćeta, so i biber.
Priprema:
1. Rernu zagrijte na 220 stepeni. Tikvice operite, očistite i po dužini izrežite na tanke kriške. Premažite ih 1 kašikom ulja i prepecite na grill tavi ili roštilju.
2. Svježi sir pomiješajte sa solju, biberom i malo sitno nasjeckanog začinskog bilja. Na krišku tikvice rasporedite sir i po potrebi učvrstite čačkalicom.
3. Paradajze prelijte kipućom vodom, odstranite kožicu i sjemenke, a meso narežite na kockice.
4. Sirće pomiješajte s 3 kašike ulja, solju, biberom i ostatkom začinskog bilja te izmiješajte s paradajzima.
5. Salsu rasporedite na tanjire i na svaki stavite dvije rolice sa sirom. Ukrasite biljem i poslužite.