Naš prijedlog: Musaka od karfiola i kobasica

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 karfiol od oko 1 kg,

300 g goveđih kobasica,

200 g pavlake,

2 jaja,

1 kašika brašna,

400 ml mlijeka,

50 ml ulja,

muškatni oraščić po izboru.

Priprema:

1. Karfiol odvojite na cvjetove pa ih stavite kratko da se obare.
2. U drugu šerpu stavite ulje da se zagrije pa upržite brašno i nalijte mlijeko, miješajte. Kad se zgusne, posolite i dodajte oraščić.
3. Poslažite u vatrostalnu posudu karfiol pa između cvjetova zabodite komade kobasice. Od sosa ostavite tri kašike, a sa ostatkom prelijte smjesu u posudi.
4. Umutite jaja s ostatkom sosa i sve prelijte odozgo. Stavite da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta.

Preporučujemo