Sastojci:

500 g svježeg špinata,

500 g mladog kravljeg sira,

80 g brašna,

80 g naribanog parmezana ili grana padano sira,

2 jaja,

malo muškatnog oraščića,

16 listova kadulje,

40 g maslaca,

so.

 Priprema:

1. Špinat očistite, listove operite pod mlazom vode. Opran i procijeđen ubacite u vrelu posoljenu vodu te kuhajte 3-4 minute dok listovi ne omekšaju. Rashladite pod hladnom vodom, procijedite i sitno nasjeckajte.

2. Sir i nasjeckan špinat viljuškom dobro izmiješajte pa dodajte parmezan, jaja, malo muškatnog oraščića, malo soli i brašno. Kada dobijete ujednačenu izmiješanu smjesu, napravite kuglice veličine oraha. Po potrebi dodajte još brašna.

3. Njoke uvaljajte u brašno i kuhajte u većoj posudi s dosta posoljene vode koja lagano vri. Maslac otopite u manjoj tavi, dodajte opranu i obrisanu kadulju pa pržite dok listovi ne budu blago hrskavi.

4. Njoke ocijedite šupljikavom kašikom čim isplivaju na površinu, rasporedite ih u tanjir za posluživanje, začinite umakom od maslaca i kadulje. Poslužite uz preostali parmezan sa strane.