Sastojci:
550 g piletine,
1/2 kg krompira,
2 glavice crnog luka,
veza mladog luka,
500 ml paradajz pirea,
2 veće paprike,
mrkva,
nekoliko čehni bijelog luka,
kašičica kurkume,
kašičica ruzmarina,
kašičica bosiljka,
2 lovorova lista,
ulje,
so,
biber,
začinska mljevena paprika.
Priprema:
1. Na malo ulja prodinstajte crni luk isjeckan na kockice. Kada postane staklast, dodajte isjeckan bijeli luk i piletinu isjeckanu na kockice. Potom sipajte kašičicu aleve paprike, vodu i paradajz pire pa ostavite da se kuha na srednjoj temperaturi.
2. Za to vrijeme isjeckajte papriku, mrkvu i krompir na kocke pa dodajte u paprikaš koji se kuha. Sipajte biber, bosiljak, kurkumu i ruzmarin pa ostavite da se kuha na tihoj vatri tri sata uz povremeno lagano miješanje. Pileći paprikaš služite uz sezonsku salatu.