Naš prijedlog: Pileći paprikaš

po Vasa kuharica

Sastojci:

550 g piletine,

1/2 kg krompira,

2 glavice crnog luka,

veza mladog luka,

500 ml paradajz pirea,

2 veće paprike,

mrkva,

nekoliko čehni bijelog luka,

kašičica kurkume,

kašičica ruzmarina,

kašičica bosiljka,

2 lovorova lista,

ulje,

so,

biber,

začinska mljevena paprika.

Priprema:

1. Na malo ulja prodinstajte crni luk isjeckan na kockice. Kada postane staklast, dodajte isjeckan bijeli luk i piletinu isjeckanu na kockice. Potom sipajte kašičicu aleve paprike, vodu i paradajz pire pa ostavite da se kuha na srednjoj temperaturi.

2. Za to vrijeme isjeckajte papriku, mrkvu i krompir na kocke pa dodajte u paprikaš koji se kuha. Sipajte biber, bosiljak, kurkumu i ruzmarin pa ostavite da se kuha na tihoj vatri tri sata uz povremeno lagano miješanje. Pileći paprikaš služite uz sezonsku salatu.

Preporučujemo