Naš prijedlog: Piletina sa karijem i pavlakom

po Vasa kuharica

Sastojci:

800 g pilećih filea,

2 svježe paprike,

1 veća glavica crvenog luka,

2 čehna bijelog luka,

2 kašike koncentrat paradajza,

200 g pavlake,

1 kašičica karija,

3 dl vode,

ulje,

so i biber.

Priprema:

1. Piletinu isjeći na trake, također i papriku, a crveni i bijeli luk na kockice.

2. Zagrijati ulje pa staviti piletinu, posuti karijem i peći je na jačoj temperaturi oko 5 minuta da dobije boju. Dodati crveni i bijeli luk i papriku. Dinstati 2-3 minuta, dodati paradajz i vodu, so, biber, smanjiti temperaturu i ostaviti da se krčka oko 20 minuta. Paziti da se ne prekuha.

3. Na kraju dodati i pavlaku i krčkati još oko 5 minuta. Služiti uz prilog po želji: riža, pire krompir, pomfrit.

 

Preporučujemo