Sastojci:
3 bataka i 3 karabataka,
50 – 100 ml ulja,
1 kašika začina,
1/2 kašičice soli,
2 kašika brašna,
200 gr šampinjona.
Priprema:
1. U širu šerpu ili dublju tavu poslagati batake i karabatake, dodati začin i ulje pa preliti vodom i ostaviti na srednjoj vatri da se kuha.
2. Okrenuti poslije nekog vremena. Kada je voda isparila na ulju koje je preostalo malo zapečete meso. Dok se meso zapeče, isjeckate šampinjone na listiće.
3. Kada je meso malo porumenilo dodati šampinjone pa nalijete vode da u tavi ili šerpi bude 2 cm vode.
4. Ostavite šampinjone 10 minuta da se tako krčkaju sa mesom. Zatim razmutite so, brašno i čašu vode. Sklonite sa vatre i istresete razmućenu smesu. Izmješaje da se sjedini masa sa brašnom sa sokom od šampinjona i pečenja.
5. Vratite na laganu vatru da krčka još 10 minuta. Sos treba da je gustine jogurta, znači ne pregust.
Poslužite topli uz grašak pire, rižu ili nešto po vašoj želji.