Sastojci:
800 g pilećih prsa,
1 kašićica crvene mljevene paprike,
1 kašičica dimljene crvene paprike,
2 kašičice kumina,
2 kašičice senfa,
2 kašičice sjemenki komorača,
1 kašičica bibera,
2 kašičice soli,
maslinovo ulje.
Za umak od mente:
1 šoljica svježe mente,
1 šaka svježeg peršuna,
6 čehna bijelog luka,
2 čili papričice,
2 kašike meda,
2 kašike senfa,
1 šoljica maslinovog ulja,
voda,
so,
biber.
Priprema:
1. Umak od mente pripremite tako da mentu, peršun i bijeli luk usitnite u blenderu kako bi dobili pastu od začinskog bilja. Dodajte med i senf, a zatim polako dodajte ulje.
2. Kada ste dobili nešto gušći umak, prebacite ga u posudu, dodajte dvije kašike hladne vode i začinite solju i biberom.
3. Pomiješajte papriku, dimljenu papriku, kumin, senf, komorač, so i biber u manjoj posudi.
4. Piletinu narežite na veće komade. Premažite ih uljem, a zatim u komade mesa utrljajte mješavinu začina.
5. Na tavi zagrijte ulje i ispecite piletinu. Prebacite je na tanjir i dodajte malo umaka od mente.