Naš prijedlog: Puretina s povrćem i tjesteninom

po Vasa kuharica

Sastojci:

200 g špageta,

400 g purećih grudi,

3 kašike vina,

1/2 kašičice đumbira u prahu,

1 kašika suhog začina,

ulje,

3 kašike soja-sosa,

150 g kukuruza šećerca,

100 g buranije,

100 g crvene paprike,

100 g crnog luka,

2 čehna bijelog luka,

100 g mrkve,

1 kašika cvjetnog meda.

Priprema:

1. Špagete skuhajte i ocijedite.
2. Bijelo meso narežite na rezance. Povrće očistite, operite i narežite na trakice. Buraniju i kukuruz obarite.
3. Meso ispecite u teflonskoj tavi na zagrijanom ulju i izvadite sa strane. Na istom ulju propržite povrće i sitno isjeckani bijeli luk.
4. Kada je gotovo, vratite meso, kuhanu buraniju i kukuruz. Dodajte začin, soja-sos, đumbir, med, vino i još malo prokuhajte.
5. U polovinu pripremljenog mesa i povrća umiješajte kuhane špagete, a zatim na njih rasporedite ostatak povrća i mesa pa toplo poslužite.

Preporučujemo