Sastojci:
500 g piletine,
2 dl kiselog vrhnja,
2 jaja,
so,
biber,
crvena paprika,
3-4 kisela krastavca,
kašičica sjeckanog peršuna,
2 mrkve,
luk, 2-3 kriške staroga hljeba,
prstohvat curryja,
šolja kuhanog zrna kukuruza.
Priprema:
1. Kokošijte meso skuhajte dok ne omekša. Skinite mu kožu i očistite kosti pa usitnite nožem ili u električnoj sjeckalici.
2. Na ulju prepržite sjeckani luk, dodajte mrkvu i papriku narezanu na manje koce. Nastavite dinstati dok povrće ne omekša. Začinite solju i biberom, dodajte kukuruz, po potrebi zalijte s malo tekućine u kojoj se kuhalo meso i kuhajte još pet minuta. Ubacite meso, prepržite ga s povrćem i maknite s vatre.
3. Hljeb namočite u temeljac pa ga umiješajte u smjesu. Dodajte sjeckane krastavce, peršun i prstohvat curryja te smjesu posložite u duguljasti kalup premazan uljem. Prelijte umućenim jajima i vrhnjem te pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.