Naš prijedlog: Složenac od kokošijeg mesa

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g piletine,

2 dl kiselog vrhnja,

2 jaja,

so,

biber,

crvena paprika,

3-4 kisela krastavca,

kašičica sjeckanog peršuna,

2 mrkve,

luk, 2-3 kriške staroga hljeba,

prstohvat curryja,

šolja kuhanog zrna kukuruza.
Priprema:

1. Kokošijte meso skuhajte dok ne omekša. Skinite mu kožu i očistite kosti pa usitnite nožem ili u električnoj sjeckalici.

2. Na ulju prepržite sjeckani luk, dodajte mrkvu i papriku narezanu na manje koce. Nastavite dinstati dok povrće ne omekša. Začinite solju i biberom, dodajte kukuruz, po potrebi zalijte s malo tekućine u kojoj se kuhalo meso i kuhajte još pet minuta. Ubacite meso, prepržite ga s povrćem i maknite s vatre.

3. Hljeb namočite u temeljac pa ga umiješajte u smjesu. Dodajte sjeckane krastavce, peršun i prstohvat curryja te smjesu posložite u duguljasti kalup premazan uljem. Prelijte umućenim jajima i vrhnjem te pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Preporučujemo