Sastojci:
500 g brašna,
1 jaje,
so,
voda.
Za nadjev:
500 g mljevenog mesa,
malo luka,
so,
biber,
0,5 l jogurta ili pavlake,
1 čehno bijelog luka,
ulje,
voda.
Priprema:
1. Od brašna, jajeta i malo soli s vodom zakuhajte tijesto i razvucite jufku debljine 1-2 mm. Tijesto treba da je tvrdo.
2. Razvijenu jufku izrežite na kvadratiće oko 6 cm ili na pravougaonike.
3. Mesu dodajte luk, posolite, pobiberite i izmiješajte. Ruke nakvasite vodom i fino oblikujte loptice veličine lješnika.
4. Fil postavite u ugao kvadratića jufke te srolajte, a krajeve prstima slijepite. Klepe ubacite u ključalu vodu i kuhajte oko 10 minuta, dok ne isplivaju na površinu.
5. Polako ocijedite vodu te složite klepe u duboku pomašćenu tepsiju, začinite zagrijanom masnoćom i ubacite u rernu da se zapeku.
6. U pavlaku (ili jogurt) stavite čehno bijelog luka te polijte klepe ovom mješavinom.