Naš prijedlog: Torta od limuna i malina

po Vasa kuharica

Sastojci za koru:

2 šoljice kockica kokosa,

pola šoljice badema,

1 kašika kokosovog ulja sobne temperature,

pola šoljice hurmi,

zest od jednog limuna,

prstohvat morske soli.

Za limunovu kremu:

šoljica indijskih oraščića koje ste namočili u vodi preko noći,

jedna šoljica kokosovog vrhnja,

1/3 šoljice kokosovog ulja,

pola šoljice sirupa agave,

sok od 2 limuna,

1 kašičica ekstrakta vanilije,

1 kašičica ekstrakta kurkume,

prstohvat morske soli.

Za sloj od malina:

1 i 1/4 šoljice malina,

1/3 šoljice sirupa agave,

1/3 šoljice kakao maslaca.

Priprema:

1. Pomiješajte sve sastojke za donju koru u blenderu dok se dobro ne sjedine. Rukama utisnite smjesu u kalup za tortu. Nakon što ste utisnuli koru, stavite ju u zamrzivač, dok drugi slojevi torte ne budu gotovi.

2. Za kremu od limuna pomiješajte sve sastojke u blenderu i prelijte preko kore, pa opet stavite u zamrzivač.

3. Za sloj od maline otopite kakao maslac, pa ga pomiješajte u blenderu s malinama i agavinim sirupom te prelijte preko sloja s limunom.

4. Ostavite tortu u frižideru najmanje 4 sata.

Preporučujemo