Sastojci za koru:
2 šoljice kockica kokosa,
pola šoljice badema,
1 kašika kokosovog ulja sobne temperature,
pola šoljice hurmi,
zest od jednog limuna,
prstohvat morske soli.
Za limunovu kremu:
šoljica indijskih oraščića koje ste namočili u vodi preko noći,
jedna šoljica kokosovog vrhnja,
1/3 šoljice kokosovog ulja,
pola šoljice sirupa agave,
sok od 2 limuna,
1 kašičica ekstrakta vanilije,
1 kašičica ekstrakta kurkume,
prstohvat morske soli.
Za sloj od malina:
1 i 1/4 šoljice malina,
1/3 šoljice sirupa agave,
1/3 šoljice kakao maslaca.
Priprema:
1. Pomiješajte sve sastojke za donju koru u blenderu dok se dobro ne sjedine. Rukama utisnite smjesu u kalup za tortu. Nakon što ste utisnuli koru, stavite ju u zamrzivač, dok drugi slojevi torte ne budu gotovi.
2. Za kremu od limuna pomiješajte sve sastojke u blenderu i prelijte preko kore, pa opet stavite u zamrzivač.
3. Za sloj od maline otopite kakao maslac, pa ga pomiješajte u blenderu s malinama i agavinim sirupom te prelijte preko sloja s limunom.
4. Ostavite tortu u frižideru najmanje 4 sata.