Sastojci:
1 glavica karfiola,
1 jaje,
2,5 dl kiselog vrhnja,
1 šoljica krušnih mrvica,
1 kašika ulja,
150 g naribanog sira,
po želji so i biber.
Priprema:
1. Očistite glavicu karfiola od listova i razdvojite je na manje cvjetove.
2. U prokuhanu vodu stavite razdvojene cvjetove karfiola i kuhajte oko
15 minuta dok ne postanu mekani.
3. Vatrostalnu posudu premažite kašikom ulja i posipajte sa dvije kašike krušnih mrvica.
4. Na krušne mrvice rasporedite cvjetove karfiola.
5. U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, jaje, sir, ostatak krušnih mrvica i začinite sa solju i biberom po želji.
6. Dobivenu smjesu raspodijelite po cvjetovima karfiola u vatrostalnoj posudi. Jelo zapecite u pećnici na 200 stepeni oko 20-25 min.