Naš prijedlog: Zapečeni karfiol u rerni

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 glavica karfiola,

1 jaje,

2,5 dl kiselog vrhnja,

1 šoljica krušnih mrvica,

1 kašika ulja,

150 g naribanog sira,

po želji so i biber.

Priprema:

1. Očistite glavicu karfiola od listova i razdvojite je na manje cvjetove.
2. U prokuhanu vodu stavite razdvojene cvjetove karfiola i kuhajte oko
15 minuta dok ne postanu mekani.
3. Vatrostalnu posudu premažite kašikom ulja i posipajte sa dvije kašike krušnih mrvica.
4. Na krušne mrvice rasporedite cvjetove karfiola.
5. U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, jaje, sir, ostatak krušnih mrvica i začinite sa solju i biberom po želji.
6. Dobivenu smjesu raspodijelite po cvjetovima karfiola u vatrostalnoj posudi. Jelo zapecite u pećnici na 200 stepeni oko 20-25 min.

 

Preporučujemo