Naš prijedlog: Zapečeno povrće

po Vasa kuharica

Sastojci:

Tikvica isjeckana na kockice,

3 manje paprike različitih boja isjeckane na komadiće,

pola isjeckane glavice crvenog luka,

400 g isjeckane brokule,

sjeckana mrkva,

2 kašičice sjeckanog timijana,

kašika sjeckanog origana,

2 kašičice isjeckanog bijelog luka,

250 ml supe od povrća,

150 g tofu sira, prstohvat muškatnog oraščića,

300 g krem sira,

12 čeri paradajza presječenih napola,

50 g rendanog parmezana,

maslinovo ulje,

so i biber.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. U vatrostalnoj posudi pomiješajte povrće, timijan, origano, bijeli luk i nekoliko kašika ulja. Posolite i pobiberite po želji, promiješajte i pecite u rerni oko 15 minuta.

2. U šerpi zagrijte supu od povrća na srednjoj temperaturi, dodajte tofu i krem sir, kuhajte dok se ne rastopi i potom izmiksirajte pa ponovo zagrijte i umiješajte čeri paradajz i pečeno povrće te promiješajte.

3. Puterom podmažite pleh dimenzija 20×20 cm, sipajte pripremljenu mješavinu, pospite parmezanom i pecite u rerni 20-25 minuta.

Preporučujemo