Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Natur šnicle: Neizbježno meso na stolu

po Vasa Kuharica 02/02/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Neće biti lako podneti toliko uživanje tokom ručka ili večere, kad budete probavali ove natur šnicle.

Sastojci (za 6 osoba):

6 telećih šnicli

so, biber

2 oguljene tikvice isječene na uzdužne trake

1 patlidžan isječen na kolutove

6 kašika ulja

100 ml bijelog vina

5-6 kašika jačeg temeljca

1 kašika maslaca

1 kašika brašna

1 kašičica sitno isjeckanog peršuna

Priprema:

1. Šnicle izlupajte batom za meso, posolite, pobiberite, te ostavite sa strane.

2. Tikvice i patlidžan ispržite na dvije kašike ulja ili ih premažite uljem pa prepržite u gril tavi.

3. Zagrijte preostalo ulje pa u njega stavite pripremljene šnicle, te ih pržite sa obje strane.

4. Izvadite i ostavite na toplo mjesto.

5. U preostali sok u posudi naspite vino i kuhajte dok ne uvri miješajući i odvajajući sok sa dna posude kako ne bi zagorio.

6. Potom dodajte temeljac, maslac umućen sa brašnom i miješajte na tihoj vatri dok se umak ne zgusne.

7. Na zagrijan tanjir stavite šniclu, malo tikvica i patlidžana, pa sve prelijte umakom i pospite svježim peršunom, te odmah služite.

Preporučujemo

Gratinirani kupus

18/08/2022

Ideje za ručak za radnu sedmicu: Pizza s...

17/08/2022

Povrće u korpici od lisnatog tijesta

17/08/2022

Lazanje sa špinatom i ricottom

16/08/2022

Čorba s povrćem

15/08/2022

Tjestenina u umaku od crvene paprike

12/08/2022

Leća s krompirom i tunjevinom

12/08/2022

Pileća prsa na italijanski način

11/08/2022

Krompir s muškatnim oraščićem

10/08/2022

Avokado s tunom

09/08/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh