Neće biti lako podneti toliko uživanje tokom ručka ili večere, kad budete probavali ove natur šnicle.
Sastojci (za 6 osoba):
6 telećih šnicli
so, biber
2 oguljene tikvice isječene na uzdužne trake
1 patlidžan isječen na kolutove
6 kašika ulja
100 ml bijelog vina
5-6 kašika jačeg temeljca
1 kašika maslaca
1 kašika brašna
1 kašičica sitno isjeckanog peršuna
Priprema:
1. Šnicle izlupajte batom za meso, posolite, pobiberite, te ostavite sa strane.
2. Tikvice i patlidžan ispržite na dvije kašike ulja ili ih premažite uljem pa prepržite u gril tavi.
3. Zagrijte preostalo ulje pa u njega stavite pripremljene šnicle, te ih pržite sa obje strane.
4. Izvadite i ostavite na toplo mjesto.
5. U preostali sok u posudi naspite vino i kuhajte dok ne uvri miješajući i odvajajući sok sa dna posude kako ne bi zagorio.
6. Potom dodajte temeljac, maslac umućen sa brašnom i miješajte na tihoj vatri dok se umak ne zgusne.
7. Na zagrijan tanjir stavite šniclu, malo tikvica i patlidžana, pa sve prelijte umakom i pospite svježim peršunom, te odmah služite.