Natur šnicle: Neizbježno meso na stolu

po Vasa Kuharica

Neće biti lako podneti toliko uživanje tokom ručka ili večere, kad budete probavali ove natur šnicle.

Sastojci (za 6 osoba):

6 telećih šnicli

so, biber

2 oguljene tikvice isječene na uzdužne trake

1 patlidžan isječen na kolutove

6 kašika ulja

100 ml bijelog vina

5-6 kašika jačeg temeljca

1 kašika maslaca

1 kašika brašna

1 kašičica sitno isjeckanog peršuna

Priprema:

1. Šnicle izlupajte batom za meso, posolite, pobiberite, te ostavite sa strane.

2. Tikvice i patlidžan ispržite na dvije kašike ulja ili ih premažite uljem pa prepržite u gril tavi.

3. Zagrijte preostalo ulje pa u njega stavite pripremljene šnicle, te ih pržite sa obje strane.

4. Izvadite i ostavite na toplo mjesto.

5. U preostali sok u posudi naspite vino i kuhajte dok ne uvri miješajući i odvajajući sok sa dna posude kako ne bi zagorio.

6. Potom dodajte temeljac, maslac umućen sa brašnom i miješajte na tihoj vatri dok se umak ne zgusne.

7. Na zagrijan tanjir stavite šniclu, malo tikvica i patlidžana, pa sve prelijte umakom i pospite svježim peršunom, te odmah služite.

Preporučujemo