Ne peče se: Puslice keks torta

po Vaša Kuharica

Sastojci:

500 g mljevenog keksa,

200 g mljevenih lješnika,

200 g crne čokolade,

400 g šećera u prahu,

400 g margarina,

1 l biljnog slatkog vrhnja,

sok od narandže,

2 kesice šlaga s vodom

Priprema:

  1. Na tacnu složiti 300 g keksa i pokvasiti sokom od narandže.
  2. Umutiti slatko vrhnje. Potom pjenasto umutiti šećer i margarin. Lagano, kašikom u smjesu dodati vrhnje.
  3. Podijeliti je na dva dijela. U jedan dio dodati 100 g sitno mljevenih lješnika, a u drugi otopljenu čokoladu.
  4. U posudi pomiješati preostalu plazmu s malo soka i mljevenim lješnicima.
  5. Na keks staviti fil s čokoladom, zatim posuti keksom, lješnicima, potom staviti fil s lješnicima i sve ukrasiti šlagom.

 

 

Preporučujemo