Sastojci za tijesto:
500 grama brašna,
malo soli,
3 kašike ulja,
voda.
Fil:
500 g mljevenog mesa,
malo soli,
malo bibera,
2 glavice isjeckanog crvenog luka.
Premaz za jufke:
malo ulja,
malo putera.
Preliv:
500 ml kiselog mlijeka ili jogurta,
5-6 kašika pavlake,
4 čehna sitno isjeckanog bijelog luka,
malo soli,
malo putera.
Priprema:
1. Brašno staviti u zdjelu i dodati malo soli i ulja, pa vodom zakuhati jufku. Nakon desetak minuta jufku podijeliti na 10 dijelova i od svakog napraviti male jufke. Ponovo ostaviti jufke da odstoje desetak minuta i svaku razviti oklagijom otprilike u veličini malog tanjura.
2. Otopiti maslo i puter pa svaku jufku namazati. Tako namazane jufke složiti jednu na drugu po pet komada. Kad jufke malo odstoje ponovo ih razviti valjkom u pravougaoni oblik i isjeći ih nožem na kocke odprilike 6×6 cm.
3. Na svaku kocku u sredinu staviti pripremljeni fil i zatvarati buredžike podižući krajeve prema sredini.
4. Kad završite sa jednom jufkom isto uraditi i sa drugom, buredžike složiti u tepsiju pomastiti i peći oko 30 minuta u zagrijanoj rerni na 250 stepeni, s tim što nakon desetak minuta smanjite temperaturu na oko 220 stepeni.
5. Kad su buredžici pečeni zalijete ih prelivom. Još malo pomastite preko toga i vratite u rernu 3-4 minute.