Sastojci:
800 g telećih krmenadli,
čehno bijelog luka,
600 g lisičarki,
150 ml kiselog vrhnja,
3 grančice majčine dušice,
30 g maslaca,
1 dcl bijelog vina,
2 kašike maslinovog ulja,
biber i
so.
Priprema:
1. Gljive pažljivo očistiti vlažnom spužvicom, isjeckati na komade i zajedno sa sjeckanim bijelim lukom pržiti pet, šest minuta na pola količine vrelog maslinovog ulja kojem ste dodali pola količine maslaca.
2. U drugoj tavi zagrijati preostalo maslinovo ulje i maslac, pa pržiti krmenadle s obje strane po dvije, tri minute. Dodati dinstane gljive, preliti vinom, posoliti, pobiberiti, dinstati još pet minuta, pa meso izvaditi iz tave, ali dodati kiselo vrhnje i listiće majčine dušice, promiješati i kuhati još minutu, dvije.
3. Meso rasporediti u tanjire, odozgo sipati gljive i poslužiti s drugim barenim povrćem po želji.