Sastojci:

1 pileća prsa,

2 paradajza ili konzerva pelata,

1 šoljica kuhane zelene leće,

2 čehna bijelog luka,

list peršuna,

1 manja paprika,

1 kašičica kurkume,

pola kašičice karija,

malo mljevene crvene paprike,

2 kašike kari paste,

so,

biber,

ulje.

 

Priprema:

 

  1. Piletinu narežite na kockice pa je popržite na ulju, a potom izvadite na tanjir i stavite sa strane. Na istoj masnoći izdinstajte izrezan luk i dodajte mu narezan paradajz ili pelate, nasjeckan bijeli luk, peršun i sve začine osim kari paste.

 

  1. Neka se krčka dok ne ispari sva tečnost od paradajza. Na kraju u tavu vratite piletinu, dodajte kuhanu leću i pastu te ostavite još nekoliko minuta na laganoj vatri. Posolite i pobiberite.

 

  1. Krompir skuhajte i poslužite ga posutog peršunom.