Ljubitelji kombinacije kikirikija i čokolade, u ovaj će se dezert naprosto zaljubiti. Sočni i meki, muffini s kikirki maslacem pripremaju se brzo, a nestaju još brže. Postupak je već poznat, pomiješajte sve suhe sastojke, a zatim isto učinite i s mokrima. Spojite ih u jednu gustu smjesu, pa je prebacite u kalup za muffine.

Sastojci:

3 jaja

240 g maslaca od kikirikija

300 ml mlijeka

1 kašika ekstrakta vanilije

400 g brašna

250 g smeđeg šećera

1 paketić praška za pecivo

150 g čokolade

kikiriki

Priprema:

  1. Izmiksajte maslac od kikirikija i jaja dodajući mlijeko i aromu vanilije.
  2. Pomiješajte suhe sastojke, uključujući i čokoladu koju ste nasjeckali na komadiće, pa ih dodajte smjesi od jaja. Sastojke dobro povežite.
  3. Napunite košarice za muffine, pospite sjeckanim kikirikijem i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.