Ljubitelji kombinacije kikirikija i čokolade, u ovaj će se dezert naprosto zaljubiti. Sočni i meki, muffini s kikirki maslacem pripremaju se brzo, a nestaju još brže. Postupak je već poznat, pomiješajte sve suhe sastojke, a zatim isto učinite i s mokrima. Spojite ih u jednu gustu smjesu, pa je prebacite u kalup za muffine.
Sastojci:
3 jaja
240 g maslaca od kikirikija
300 ml mlijeka
1 kašika ekstrakta vanilije
400 g brašna
250 g smeđeg šećera
1 paketić praška za pecivo
150 g čokolade
kikiriki
Priprema:
- Izmiksajte maslac od kikirikija i jaja dodajući mlijeko i aromu vanilije.
- Pomiješajte suhe sastojke, uključujući i čokoladu koju ste nasjeckali na komadiće, pa ih dodajte smjesi od jaja. Sastojke dobro povežite.
- Napunite košarice za muffine, pospite sjeckanim kikirikijem i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.