Sastojci:
300 g mekog brašna,
300 g mladog sira ili mocarele,
kašičica suhog kvasca,
kašika soli,
kašika šećera,
oko 3 dl vode,
paradajz sos,
origano,
so,
biber,
čeri paradajz.
Priprema:
1. Zamijesite mekano tijesto od brašna, sira, suhog kvasca, soli, šećera i vode. Krenite s malo vode pa dolijevajte postepeno.
2. Tijesto pokrijte i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Dignuto tijesto kratko premijesite na malo brašna. Razvaljajte ga i čašom ili modlicom režite željene oblike.
3. Na tepsiju stavite masni papir, na njega poslažite tijesto.
4. Premažite paradajz sosom, pospite origanom, u sredinu utisnite čeri paradajz, malo podignite rubove. Po vrhu stavite malo soli i bibera i ostavite da još malo naraste.
5. Pecite u zagrijanoj rerni 15-20 minuta.