Sastojci:

300 g mekog brašna,

300 g mladog sira ili mocarele,

kašičica suhog kvasca,

kašika soli,

kašika šećera,

oko 3 dl vode,

paradajz sos,

origano,

so,

biber,

čeri paradajz.

Priprema:

1. Zamijesite mekano tijesto od brašna, sira, suhog kvasca, soli, šećera i vode. Krenite s malo vode pa dolijevajte postepeno.

2. Tijesto pokrijte i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Dignuto tijesto kratko premijesite na malo brašna. Razvaljajte ga i čašom ili modlicom režite željene oblike.

3. Na tepsiju stavite masni papir, na njega poslažite tijesto.

4. Premažite paradajz sosom, pospite origanom, u sredinu utisnite čeri paradajz, malo podignite rubove. Po vrhu stavite malo soli i bibera i ostavite da još malo naraste.

5. Pecite u zagrijanoj rerni 15-20 minuta.