Nešto novo: Tagliatelle sa špinatom i piletinom

po Vasa Kuharica

Piletina se lako priprema, brzo je gotova i, najvažnije od svega, iznimno je ukusna. Ali je vrlo često pripremamo na krivi način… Ili bolje rečeno, na uvijek isti način!

 

Sastojci:

1 pakiranje tagliatella (možete kupite one od špinata ili koristiti obične)

1 kašika maslinovog ulja

250 g otkoštanih bataka i zabataka

so i biber

2 čehna bijelog luka

Nekoliko svježih cherry paradajza

250 g baby špinata

2 dl vrhnja za kuhanje

1 šaka ribanog parmezana

svježi bosiljak

 

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente. Na malo maslinovog ulja u posebnoj tavi prepržite piletinu irzeranu na manje komadiće. Posolite je i pobiberite.
  2. Dodajte protisnuti bijeli luk i vrhnje za kuhanje.
  3. Baby špinat jednostavno natrgajte u tavu, povenuti će dovoljno u vrhnju.
  4. Kad se malo zgusne, dodajte tjesteninu i sve promiješajte.
  5. Poslužite sa svježim bosiljkom, cherry paradajzom i naribanim parmezanom.

Preporučujemo