Sastojci:

4 kašike šećera

2 vanilin šećera

3 kašike kukuruznog škroba (gustina)

1/2 kašičice soli

700 ml punomasnog mlijeka

3 žumanca

srž jedne mahune vanilije

pola kašičice cimeta

kašika maslaca

Priprema:

  1. U loncu pomiješati oba šećera, so i škrob.
  2. U posebnoj zdjeli lagano umutiti žumanca. Uz miješanje postepeno dolijevati mlijeko.
  3. Kuhati na srednjoj vatri da se zgusne. Smanjiti temperaturu i kuhati još dvije minute. Skloniti s vatre i dodati malo smjese u žumanaca uz stalno miješanje.
  4. Sipati smjesu u lonac pa nastaviti miješati i kuhati na laganoj vatri oko minutu. Skloniti s vatre, umiješati vaniliju, cimet i maslac pa miješati dok se maslac ne rastopi.
  5. Ohladiti 15-ak minuta, uliti u zdjelice navlažene hladnom vodom i staviti u frižider da se stvrdne.