Sastojci:
1 kg njoka,
250 g mladog špinata,
maslac,
1 luk sitno nasjeckan,
400 g malih šampinjona,
3 zdrobljena čehna bijelog luka,
2 kašike glatkog brašna,
150 ml mlijeka,
150 ml vrhnja za kuhanje Brzo & Fino,
9 grančica timijana,
150 g gorgonzole.
Priprema:
1. Voda neka prokuha za njoke i skuhati ih prema uputama na pakiranju. Blanširati špinat i ocijediti ga te posušiti na papirnatom ručniku.
2. U tavi rastopiti maslac i popržiti luk dok ne omekša. Maknuti luk i staviti gljive te ih pržiti par minuta da dobiju boju.
3. Smanjiti temperaturu na najnižu, dodati bijeli luk da se kratko poprži i pusti miris, vratiti luk u tavu i pomiješati ga s gljivama.
4. Dodati 2 kašike brašna i sve dobro promiješati. Uliti vrhnje za kuhanje i mlijeko i miješati dok se zagrijava.
5. U posudu za pečenje staviti njoke i preliti umakom od gljiva, promiješati pa dodati špinat i dio gorgonzole te ponovno promiješati. Poslagati ostatak gorgonzole po gornjem dijelu i posipati listićima timijana. Peći 20 minuta na 180 stepeni.