Sastojci: 140 g graška, 100 ml vrhnja za kuhanje, 1/4 kašičice sušene chilli papričice, 1 čehno bijelog luka, 90 g špinata, 1 kašičica naribane korice limuna, 1 1/2 kašičice svježeg limunovog soka, 500 g njoka, 25 g naribanog parmezana.
Priprema:
1. Skuhte grašak ili koristite onaj smrznuti. Ako koristie smrznuti, dodajte ga u tavicu zajedno s vrhnjem za kuhanje, pahuljicama chilli papričice, bijelim lukom i malo soli.
2. Lagano dinstaj u pokrivenoj tavici, oko 3 do 5 minuta. Dodajte zatim špinat i kuhajte na srednje jakoj vatri, miješajući, dok smjesa ne provrije. Zatim maknite s vatre i dodaj limunovu koricu i sok.
3. U međuvremenu skuhajte njoke, domaće ili kupovne prema uputama. Nakon kuhanja, procijedite ih, ali sačuvajte oko 100 mililitara vode u kojoj su se kuhali.
4. Dodajte njoke u umak zajedno sa sirom i sačuvanom vodom od kuhanja i dobro promiješajte. Posluži toplo, uz sezonsku salatu te po želji dodatnu dozu sira.