Njoki s četiri vrste sira

po Vaša Kuharica

Sastojci:

500 ml slatkog vrhnja,

70 g parmezana,

30 g gorgonzole,

70 g mocarele,

70 g tvrdog sira,

1,5 kašika brašna,

1 kg smrznutih njoki,

2 kašike prezli,

malo sjeckanog peršuna,

so, biber,

2 jajeta.

Priprema:

  1. Skuhati njoke prema uputstvu. U širokoj plitkoj posudi, na laganoj vatri, kuhati slatko vrhnje i sireve. Miješati dok se sirevi ne otope.
  2. Umiješati brašno, posoliti i pobiberiti pa skloniti s vatre.
  3. Umiješati jaja i dodati malo peršuna.
  4. Njoke staviti u vatrostalnu posudu. Preliti ih pripremljenim umakom i posuti prezlama. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni desetak minuta.

 

Preporučujemo