Njoki s pilećim pršutom i kaduljom u bijelom umaku

po Vasa kuharica

Sastojci:

kašika maslaca,

200 g vrhnja za kuhanje,

90 g pilećeg pršuta,

nekoliko listića svježe ili sušene kadulje,

manje čehno bijelog luka,

pola kašičice senfa,

so i biber po želji,

500 g njoka.

Priprema:

1. Rastopite kašiku maslaca na vrućoj dubljoj tavi pa mu dodajte vrhnje, pustite neka se zagrije pa dodajte na trakice nakidan pršut i protisnut čehno bijelog luka. Dobro promiješajte.
2. U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati njoke. Njoki su gotovi kada se dignu na površinu i možete ih odmah prebaciti u umak.
3. U krčkajući umak dodajte biber po želji, pola kašičice senfa i tri listića kadulje, prstima ih nakidajte na veće komadiće neovisno o tome koristite li svježe ili sušene listiće. Promiješajte sve i dodajte umaku njoke. Zabacite ih nekoliko puta u tavi kako bi se obložile umakom.

 

Preporučujemo