Sastojci:
kašika maslaca,
200 g vrhnja za kuhanje,
90 g pilećeg pršuta,
nekoliko listića svježe ili sušene kadulje,
manje čehno bijelog luka,
pola kašičice senfa,
so i biber po želji,
500 g njoka.
Priprema:
1. Rastopite kašiku maslaca na vrućoj dubljoj tavi pa mu dodajte vrhnje, pustite neka se zagrije pa dodajte na trakice nakidan pršut i protisnut čehno bijelog luka. Dobro promiješajte.
2. U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati njoke. Njoki su gotovi kada se dignu na površinu i možete ih odmah prebaciti u umak.
3. U krčkajući umak dodajte biber po želji, pola kašičice senfa i tri listića kadulje, prstima ih nakidajte na veće komadiće neovisno o tome koristite li svježe ili sušene listiće. Promiješajte sve i dodajte umaku njoke. Zabacite ih nekoliko puta u tavi kako bi se obložile umakom.