Sastojci:
400 g špinata,
150 g rikote,
100 g parmezana,
2 jaja, žumance,
200 g brašna,
so,
biber,
malo muškatnog oraščića.
Priprema:
1. Špinat oprati i skuhati, procijediti i sitno isjeckati. Pomiješati s rikotom, 50 g parmezana, jajima i žumancetom. Promiješati i dodati brašno i zamijesiti glatko tijesto, dodati po ukusu soli, bibera i muškatnog oraščića.
2. U dublju šerpu sipati vodu i neka proključa, malo je posoliti. Od tijesta praviti noklice, stavljati ih u vodu i kuhati. Kada se dignu na površinu vaditi ih rešetkastom kašikom i ostaviti da se dobro ocijede.
3. Poredati ih u podmazanu vatrostalnu zdjelu, posuti preostalim parmezanom i oko 5 minuta zapeći u rerni na 180 stepeni.