Nuttela cheesecake za desert

po Vasa kuharica

Sastojci:

75 g putera,

400 g nutele,

100 g pečenog (isjeckanog) lješnika,

500 g krem sira,

60 g šećera u prahu.

Priprema:

1. Izmrvite puter i dodajte veću kašiku nutele i dobro promiješajte dok sve ne postane gusta smjesa.

2. Potom dodajte 25 g lješnika i promiješajte. Sve to postavite u posudu i ostavite u frižider da se hladi.

3. U tepsiju u kojoj će se nalaziti kolač pomiješajte krem sir i šećer u prahu, a zatim dodajte preostalu nutelu i sve promiješajte. Zatim uzmite prethodno pripremljenu smjesu iz frižidera i pospite je preko.

4. Preostalih 75 g lješnika dobro izmrvite i pospite, a kolač ostavite u frižideru najmanje 4 sata prije služenja.

Preporučujemo